Moh Klik Nuffnang Saya

Tuesday, April 18, 2017

JANDA MELETOP vs JANDA BAIK

Selalunya korang dengar nama tempat Janda Baik je kan...kali ni Kak Diva nak bawak uols semua melancong ke Kampung Janda Meletop Era Kebabom

meh sini follow rapat-rapat takut tersungkur plak kat belakang nanti






*


**


***










follow lagik



****




******************

Selamat Datang ke Kampun Janda Meletop - kata kak lina pompom berbaju kurung polos warna hijau



Sebenarnye acah Kak Bedah je tau..hakak Diva pergi Janda Baik, Bentonglah...mana plak ada tempat nama Janda Meletop ye dak? Kalau ada bagitau Kak Diva tau..nak gak melawat 😜


Kami pergi dua hari satu malam je...aksi terlampau adalah BERENDAM SAMPAI TAK RETI NAK BALIK DARI LEWAT PAGI MEMBAWA KE PETANG UOLS


Seriously air memang sejuk, jernih dan bersih ye....angin sepoi bahasa


Makluman awal: jangan muntah hijau tengok model hijabista perasan rembes di pinggiran sungai ini
eh lupa..skang tahun 2017 kan..ape kelas itam putih ye dak walhal nak sorok lemak terkumpul sebenarnya sebab tu letak gambar itam putih

tada..versi 2017

sambil berendam sakan tu, makanan tetap tak lupa kekdahnye sampai terlebih bawak almaklum semua kaki makan kami bbq kan ayam, sosej
 sotong, udang, ikan,potato and list goes on (yang ni tak sempat snap gambar sebab memasing dah lapa + kusyuk main air)




 itu dia muka sekor -sekor kanak kanak ribena keriangan nak terjun masuk air
korang boleh nampak kan air memang jernih sampai aku jakun,
Janda Baik ni memang famous 
tapi aku selaku orang Pahang jati pun baru first time sampai sini beb (memalukan betul...haha)

dua anak dara dan dua mak dara tak ketinggalan nak selfiezah jandas baikas

dah puas berendam kalah badak sumbu dan makan tak ingat, maka tidur semalaman di Cherengin Hotel: Convention and Spa...sebabkan hotel atas bukit so gambar dibawah berlatar belakangkan Banjaran Titiwangsa gituh uols
santeks kan pemandangan? OH MALAYSIA KU


Maka arakian dikisahkan kanak-kanak ribena sambung plak mandi kat pool jadinya tema weekend minggu tersebut adalah BERBASAH-BASAHAN MERECIKS



sekian. aku bagi 5 bintang untuk Janda Baik ni sebab terus lupa masalah bila dgr deruan air yang kuat memacah batuan sungai serta kehijauan dan keredupan alam nan menghijau ..SUBHANALLAH (sampai ko jerit ajak makan pun orang tak dengar tapi makanan habis jugak)

tatatititutu